Ben je op zoek naar een leuke en lekkere manier om Brussel te ontdekken? Dan is een hapjestour iets voor jou! Een hapjestour is een wandeling door de stad waarbij je onderweg stopt bij verschillende eetgelegenheden om typische Brusselse lekkernijen te proeven. Zo leer je niet alleen de smaken, maar ook de geschiedenis en het culturele erfgoed van Brussel kennen.

Een hapjestour begint meestal op de Grote Markt, het kloppende hart van Brussel. Hier kun je je vergapen aan de prachtige gebouwen uit de 17e eeuw, zoals het stadhuis, het Broodhuis en de gildehuizen. Op de Grote Markt kun je ook je eerste hapje proeven: een heerlijke wafel met slagroom en aardbeien. Wafels zijn een typisch Belgisch gerecht dat al sinds de middeleeuwen wordt gemaakt.

Vanaf de Grote Markt wandel je naar de Zavel, een chique wijk met veel antiekwinkels en kunstgalerijen. Hier kun je je tweede hapje proeven: een doosje pralines van een van de beste chocolatiers van Brussel. Pralines zijn bonbons gevuld met room, noten, karamel of fruit. Ze werden uitgevonden in Brussel in 1912 door Jean Neuhaus, die zijn apotheek omtoverde tot een chocoladewinkel.

Na de Zavel ga je naar de Marollen, een volkse wijk met een eigenzinnig karakter. Hier kun je je derde hapje proeven: een portie stoemp met worst. Stoemp is een puree van aardappelen en groenten, zoals wortel, prei of kool. Het wordt geserveerd met een sappige worst en mosterd. Stoemp is een typisch Brussels gerecht dat vooral in de winter wordt gegeten.

Tot slot ga je naar de Europese wijk, het politieke centrum van Brussel en de Europese Unie. Hier kun je je vierde en laatste hapje proeven: een glas bier met kaas. Bier is een van de bekendste Belgische producten, met meer dan 1.000 verschillende soorten. Je kunt kiezen uit blonde, bruine, amber of fruitbieren, elk met hun eigen smaak en karakter. Bij het bier hoort een stukje kaas, zoals Herve, Chimay of Passendale.

Een hapjestour is dus een ideale manier om Brussel te verkennen en te genieten van de lokale gastronomie. Je kunt zelf een hapjestour samenstellen of je laten begeleiden door een gids die je meer kan vertellen over de stad en haar lekkernijen. Het is wel aan te raden om op voorhand te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.

Waar wacht je nog op? Boek nu je hapjestour en laat je verrassen door Brussel!