StadsTours Mechelen

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor je volgende vakantie? Dan is Mechelen misschien wel iets voor jou! Mechelen is een prachtige stad in het hart van België, met een rijke geschiedenis, een bruisend cultureel leven en een gezellige sfeer. In deze blogpost vertel ik je waarom je Mechelen moet bezoeken en wat je er allemaal kunt doen.

Mechelen heeft een indrukwekkend erfgoed dat getuigt van haar rol als hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden in de 15e en 16e eeuw. Je kunt er prachtige monumenten bewonderen, zoals de Sint-Romboutskathedraal, het stadhuis, het paleis van Margaretha van Oostenrijk en de Grote Markt. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Museum Hof van Busleyden, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en de kunst van Mechelen.

Mechelen is ook een stad van innovatie en creativiteit. Je vindt er tal van musea, galerijen, ateliers en festivals die je inspireren en verrassen. Zo kun je bijvoorbeeld het Speelgoedmuseum bezoeken, waar je kunt spelen met speelgoed van vroeger en nu. Of je kunt naar Technopolis gaan, een interactief centrum waar je wetenschap en technologie op een leuke manier kunt ontdekken. Of je kunt naar het Cultuurcentrum gaan, waar je kunt genieten van theater, muziek, dans en film.

Mechelen is ook een stad waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten. Je kunt er wandelen langs de Dijle, fietsen door het groene landschap of varen op de Binnendijle. Je kunt er ook lekker eten en drinken in een van de vele restaurants, cafés of brouwerijen. Proef zeker de lokale specialiteiten, zoals de Mechelse koekoek, de Maneblussers of de Gouden Carolus. En vergeet niet om een souvenir te kopen in een van de leuke winkels of markten.

Zoals je ziet, heeft Mechelen voor ieder wat wils. Het is een stad die je zal charmeren met haar schoonheid, haar diversiteit en haar gastvrijheid. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je reis naar Mechelen en beleef een onvergetelijke vakantie!

Hapjestour Mechelen25€

Lekker hapjes en aangenaam wandelen in Mechelen

Fietstour Mechelen 35€

Ontdek Mechelen samen met ons per fiets

Wandeltour Mechelen 15€

Fijn wandelen in Mechelen