Leuven is de ideale fietsstad voor een dagje uit. Je kan er genieten van de historische gebouwen, de gezellige terrasjes en de groene omgeving. Leuven heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden die je langs de mooiste plekjes brengen. Zo kan je bijvoorbeeld de Grote Markt bewonderen, met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk, of het Begijnhof, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Je kan ook een bezoekje brengen aan de universiteitsbibliotheek, die een prachtig uitzicht biedt over de stad vanaf de toren. Of je kan je laten verrassen door de moderne architectuur van het M-Museum of het STUK kunstencentrum.

Als je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad, kan je de groene rand van Leuven verkennen. Je kan fietsen langs de Dijle, die door het natuurgebied Doode Bemde stroomt, of door het bosrijke Heverleebos en Meerdaalwoud. Je kan ook een kijkje nemen bij de Abdij van Park, een oase van rust en erfgoed. Of je kan je laten verwennen door de streekproducten, zoals het Leuvens bier, de chocolade of de mosterd.

Leuven heeft voor elk wat wils. Het is een stad die je moet beleven op twee wielen. Kom dus snel naar Leuven en ontdek zelf waarom het de ideale fietsstad is!