Ben je op zoek naar een leuke en originele manier om Mechelen te ontdekken? Dan is een fietstour misschien iets voor jou! Met een fietstour kun je op een ontspannen en duurzame manier de stad verkennen, terwijl je geniet van de frisse lucht en de mooie uitzichten. Bovendien leer je meer over de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Mechelen, die teruggaan tot de middeleeuwen.

Mechelen was ooit de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden en het centrum van de kunst en cultuur in Europa. Je kunt nog steeds de sporen zien van deze glorieuze periode in de prachtige gebouwen, monumenten en musea die de stad sieren. Zo kun je bijvoorbeeld de Sint-Romboutskathedraal bewonderen, die met zijn 97 meter hoge toren het symbool van Mechelen is. Of je kunt een bezoek brengen aan het Hof van Busleyden, waar je een unieke collectie van kunstwerken, meubels en gebruiksvoorwerpen uit de renaissance kunt bewonderen.

Een fietstour is ook een uitstekende gelegenheid om de minder bekende maar even charmante plekjes van Mechelen te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld fietsen langs de Dijle, die door het hart van de stad stroomt en waar je tal van gezellige terrasjes en cafés kunt vinden. Of je kunt een kijkje nemen in de Begijnhofkerk, die een prachtig voorbeeld is van de barokke architectuur in Mechelen. Of je kunt je laten verrassen door de kleurrijke street art die de muren van Mechelen opfleurt.

Een fietstour in Mechelen is dus een ideale manier om de stad te leren kennen, zowel voor jong als oud, voor individuen als groepen, voor cultuurliefhebbers als natuurfanaten. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s en routes, afhankelijk van je interesses en voorkeuren. Je kunt ook rekenen op een professionele gids die je alles zal vertellen over de geschiedenis, de verhalen en de geheimen van Mechelen.

Waar wacht je nog op? Boek nu je fietstour in Mechelen en laat je betoveren door deze prachtige stad!