Ben je op zoek naar een leuke en lekkere manier om Mechelen te ontdekken? Dan is een hapjestour iets voor jou! Onderweg stop je bij verschillende lokale adresjes om te proeven van typische Mechelse lekkernijen. Zo leer je niet alleen de stad kennen, maar ook de smaken en tradities van de Mechelaars.

Een hapjestour in Mechelen is de ideale gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis en het culturele erfgoed van deze prachtige stad. Tijdens de hapjestour kom je langs enkele van de mooiste plekjes van Mechelen, zoals de Grote Markt, het stadhuis, de Sint-Romboutskathedraal, het Hof van Busleyden en het Begijnhof.

Maar wat zijn dan die typische Mechelse hapjes die je kan proeven tijdens de hapjestour? Wel, dat zijn er heel wat! Denk bijvoorbeeld aan een Mechels handje, een koekje in de vorm van een hand dat verwijst naar de legende van de reus die zijn hand verloor in de Dijle. Of een Maneblusser, een biertje dat zijn naam dankt aan de bijnaam van de Mechelaars die ooit dachten dat de toren van de kathedraal in brand stond. Of een stukje Mechelse kaastaart, een heerlijke zoete lekkernij die al sinds de middeleeuwen wordt gemaakt.

Zo zie je maar, er is genoeg te beleven en te proeven in Mechelen! Een hapjestour is dus een perfecte manier om deze stad op een originele en smakelijke manier te verkennen. Wil je meer weten over hoe je zo’n hapjestour kan boeken, stuur ons dan een berichtje of reserveer meteen jouw plaatsje voor deze unieke ervaring!