Ben je op zoek naar een leuke manier om Oostende te ontdekken? Dan is een fietstour langs het rijke erfgoed van de stad aan zee iets voor jou! Oostende heeft een boeiende geschiedenis die je kan terugvinden in de architectuur, de kunst en de verhalen van de Oostendenaars. In deze blogpost geven we je enkele tips om je fietstocht te plannen en te genieten van al het moois dat Oostende te bieden heeft.

We nemen je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Kursaal, de Sint-Petrus-en-Pauluskerk, het Leopoldpark en het Fort Napoleon.

Als je meer wil weten over de geschiedenis en het culturele erfgoed van Oostende, kan je een bezoek brengen aan een van de vele musea die de stad rijk is. Zo kan je bijvoorbeeld het Museum voor Schone Kunsten bezoeken, waar je werken kan bewonderen van bekende Oostendse kunstenaars zoals James Ensor, Léon Spilliaert en Constant Permeke. Of je kan het Stadsmuseum binnenstappen, waar je meer te weten komt over het leven in Oostende doorheen de eeuwen, van de geuzenstad tot de mondaine badplaats. Je kan ook een kijkje nemen in het Marvin Gaye Midnight Love Digital Tour, waar je het verhaal volgt van de legendarische soulzanger die in Oostende verbleef en er zijn comeback maakte.

Zo zie je maar, Oostende heeft heel wat te bieden voor wie houdt van fietsen en erfgoed. Plan dus snel je fietstour en laat je verrassen door de charme en de diversiteit van de stad aan zee!